BIden’dan garip çıkış: ‘Filistin’in açıkladığı sayılara güvenmiyorum’

Gazze’de İsrail’in saldırılarından dolayı hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 7 bin 28’e yükselirken, ABD Başkanı Joe Biden, Gazze’de Hamas’ın kontrolündeki sağlık bakanlığı tarafından verilen ölü sayılarına ilişkin kendisine yöneltilen bir soru üzerine, tartışmalı bir açıklamada bulundu.

‘SAVAŞIN BEDELİ’

Önceki gün Beyaz Saray’da açıklamalarda bulunan ABD Başkanı, “Masum insanların öldürüldüğünden eminim ve bu savaş yürütmenin bir bedeli” sözleriyle adeta sivil ölümleri normalleştirirken, “İsrailliler İsrail’e karşı bu savaşın propagandasını yapanların peşine düşerken son derece dikkatli olmalılar. Eğer sivilleri koruyamazlarsa bu onların zararına olur. Ancak Filistinlilerin açıkladıkları verilere güvenim yok” diyerek İsrail’e de tavsiyelerde bulundu. 

HAMAS LİSTE YAYINLADI

Biden’ın sözlerine ABD merkezli uluslararası sivil toplum kuruluşu İnsan Hakları İzleme Örgütü’nün (HRW) İsrail ve Filistin Direktörü Omar Shakir’den yanıt geldi. Shakir, Gazze Sağlık Bakanlığı tarafından paylaşılan hayatını kaybeden Filistinli sayısının güvenilir olduğunu kaydetti. Öte yandan Hamas, dün gece, Biden’a yanıt olarak Gazze’de İsrail saldırılarında ölen 7 bin Filistinli’nin isminin yer aldığı bir liste yayınladı.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bakırköy escort